Techno

Hakeri napali Adidas

Sajtovi jednog od najvećih proizvođača sportske opreme u svijetu, njemačkog “Adidasa”, blokirani su već pet dana zbog sajber napada koji su izvršili za sada nepoznati hakeri.

Preliminarna istraga do sada nije utvrdila da su kompromitovani bilo koji podaci naših korisnika. Dok nastavljamo našu istragu, morali smo da ugasimo sajtove koji su bili mete napada uključujući adidas.com, reebok.com, adidas-group.com i više lokalnih onlajn prodavnica kako bi zaštitili posjetioce naših sajtova“, navodi se u saopštenju “Adidasa” objavljenom na njihovom sajtu.

U kompaniji navode da su 3. novembra primijetili da su postali žrtve napada hakera.

Nekoliko “Adidasovih” lokalnih sajtova i dalje rade normalno, ali se u saopštenju te kompanije ne navodi kada bi i ostali njihovi sajtovi mogli da prorade. “Adidas” se u kratkoj poruci na sajtu izvinjava svojim korisnicima zbog neprijatnosti i navodi da su preduzete dodatne bezbjednosne mjere.

“Adidas” je drugi najveći proizvođač sportske opreme u svijetu, poslije američkog “Nikea”. Pored sportske opreme adidas, u sastavu Adidas grupe je britanska sportska kompanija “Reebok”, američki proizvođač opreme za golf “TaylorMade-adidas” i američki proizvođač cipela “Rockport”.

 

Beta/Informer.ba