Techno

HTC najavio novi pametni telefon pod nazivom Rhyme namjenjen ženama

HTC je, pomalo očekivano, najavio novi pametni telefon pod nazivom Rhyme, koji je prvenstveno namijenjen ženskom dijelu korisnika a spada u srednji segment ponude.

Telefon je baziran na Qualcommovom MSM8255 Snapdragonu s gigahercnim Scorpion procesorom, Adreno 205 grafičkim čipom, te 768 MB RAM-a. Rhyme također dolazi s 3.7-inčnim WVGA ekranom, te 5-megapikselnom kamerom sposobnom za snimanje 720p videa, 4GB ugrađene memorije i 8-gigabajtnom microSD karticom. Uređaj stiže s Androidom 2.3, te posljednjom verzijom (3.5) HTC Sensea.

Rhyme stiže s bogatim paketom dodataka, koji uključuje sportsku futrolu za telefon, Bluetooth headset i takozvani “Charm cable”, mali dodatak kvadratnog oblika koji svjetlosnim efektima korisniku daje do znanja da telefon zvoni. Uz to, u paket je uključen in-ear headset s kontrolama za multimediju. Svi dodaci doći će u bojama telefona, a za sada je poznato da telefon dolazi u srebrnoj boji, te boji lavande.

HTC Rhyme će se na američkom tržištu pojaviti 29. septembra, dok će na evropsko i azijsko tržište stići tokom okotobra. Cijena – nepoznata.

 

Informer.ba