Techno

HTC Rhyme

Kompanija HTC odlučila je da napravi mali zaokret i svom poprilično bogatom portfoliju doda i jedan uređaj namjenjen ženama ili onima koji više brinu o modnim detaljima nego o funkcijama. Rhyme možda nema specifikacije kao drugi aktuelni modeli tajvanske kompanije, ali je za prvi telefon sa brojnim zanimljivim dodacima.

Telefon je manjih dimenzija, sa zakrivljenim ivicama i uglovima tako da dobro leži u ruci i odlično prijanja uz lice tokom razgovora. Ljubičasta boja ga čini posebnim i drugačijim, ali je sveukupni dizajn klasični HTC-ov.

Sa desne strane su tasteri za regulaciju zvuka, a sa gornje taster za zaključavanje/pokretanje. Pored njega je standardni 3,5 mm audio-ulaz, a ono što je posebno zanimljivo je mikro-USB ulaz koji ima poklopac. Činjenicu da je ovaj telefon namjenjen ljepšem polu potvrđuje to što se poklopac poprilično teško otvara bez upotrebe noktiju ili su dizajneri iz HTC-a željeli da se telefon puni isključivo na doking stanici.

Sa zadnje strane nalazi se kamera sa LED flešom, a pored nje je odmah zvučnik, koji se ne čuje uvijek najbolje ako je telefon spušten na „leđa“. Ekran je veličine 3,7 inča sa rezolucijom od 800 x 480 piksela i sličan je kao na modelu „desire S“. Ima svijetle i jarke boje i čine telefon posebno „toplim“. Ugao gledanja nije baš najsjajniji, ali se zato može normalno koristiti pri dnevnoj svijetlosti.
Hardver koji ga pokreće nije među najjačima, ali je zato više nego zadovoljavajući. Procesor od 1 GHz sa jednim jezgrom, pojačan sa 768 RAM-a pruža popriličnu sigurnost u obavljanju svih funkcija. Samo kada smo otvarali više zahtevnijih aplikacija osijetilo se da mu „zafali“ brzine, ali je bez problema izvršio zadatke.
Ni kamera od pet megapiksela nije među najjačim na tržištu, ali je zato imala brojne zanimljive efekte poput distorzije. Takođe, tu su i različiti načini snimanja fotografija, a kvalitet je zadovoljavajući. Snimanje videa je moguće pri rezoluciji od 720p, dok kamera sa prednje strane ima maksimalnu rezoluciju od 640 x 480 piksela.
Drugi detalj je Charm koji će pomoći djevojkama da više ne propuste nijedan poziv ili SMS. Jedan dio se uključio u audio-ulaz, dok drugi se izvuče da viri malo izvan torbe i on svijetli svaki put kada telefon zvoni.

Problem može predstavljati to što se ta LED lampica ne vidi najbolje na dnevnoj svijetlosti.
Da bi kompletirali dodatke, stižu i ljubičaste slušalice koje se ne mogu zamrsiti.
Osim ovih dodataka,  dolazi i sa unaprijeđenim softverom. Verzija HTC Sensa 3.5 donosi razna poboljšanja, ali i novi izgled početnog ekrana. HTC-ovi telefoni na početnom ekranu imaju zakrivljenu traku na dnu, dok je kod ovog modela ona sklonjena, pa se u lijevom donjem uglu nalazi ikonica za pristup aplikacijama, a s desne za pristup telefonu.

Ono zbog čeg odskače od konkurencije jesu dodaci koji uz njega dolaze. Uz kupovinu ovog telefona dolazi doking stanica, koja uređaj postavlja u odličan položaj za gledanje filmova ili ga možete pretvoriti u alarm.

 

Blic/Informer.ba