Techno

LG predstavio dva nova smart telefona

LG Electronics (LG) predstavio je dva nova člana Optimus porodice smart telefona — LG Optimus Pro (LG C660) i LG Optimus Net (LG P690), koji imaju najnoviju Android 2.3 platformu.

Ova verzija Android operativnog sistema kompanije Google, poznatija kao Gingerbread, nudi veće multimedijalne kapacitete, poboljšanu kontrolu potrošnje baterije telefona, kao i bolje igračke mogućnosti.

Korisnici danas imaju vrlo specifične zahtjeve – žele telefone koji kombinuju različite karakteristike i tehnologije kako bi odgovorili na njihove specifične potrebe”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsjednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „To je upravo ono što nudimo sa modelima Optimus Pro i Optimus Net – dva potpuno nova uređaja koja će povećati ponudu pristupačnih Android smart telefona na tržištu”.

Kao prvi smart telefon kompanije LG Electronics sa QWERTY tastaturom, LG Optimus Pro u isto vrijeme koristi tastaturu i ekran osetljiv na dodir. Ekran dijagonale 2,8 inča omogućava veliku preglednost, dok je QWERTY tastatura ergonomski dizajnirana za brzo i precizno kucanje.

Instalirane prečice za elektronsku poštu i dnevni raspored dodatno povećavaju efikasnost i udobnost korišćenja ovog modela. Optimus Pro je dostupan u bijeloj, crnoj i u titanijum boji.

LG Optimus Net objedinjuje najpopularnije društvene mreže jedinstvenom opcijom koja je instalirana na početnom ekranu ovog modela. Jednim potezom, korisnici će moći istovremeno da postavljaju statuse na svojim Facebook i Twitter profilima.

Pomoću ove opcije moguće je i jednostavno postavljanje fotografija na više različitih društvenih mreža. Pored toga, ekran dijagonale 3,2 inča daje jasniji i čistiji prikaz multimedijalnog sadržaja, dok LG SmartShare™ funkcija omogućava dijeljenje sadržaja i sa drugim DLNA uređajima.

I Optimus Pro i Optimus Net se mogu pohvaliti najizdržljivom baterijom u svojoj klasi od 1500mAh, kao i procesorom brzine 800 MHz.

Ovi smart telefoni biće dostupni ovog ljeta na preko 30 svjetskih tržišta, najprije u Europi a nakon toga i u ostalim dijelovima svijeta.

B92/Informer.ba