Techno

Nokia za novu melodiju daje 10.000 dolara

Kompanija “Nokia” je raspisala globalni konkurs kojim poziva sve zainteresovane da budu kreativni i komponuju novu verziju prepoznatljive melodije kojom zvone njeni mobilni telefoni.

Sve melodije mogu biti predložene ili preslušane i ocenjene na internet adresi http://nokiatune.audiodraft.com.

Prepoznatljiva “Nokijina” melodija nastala je iz kompozicije “Grand Vals”, koju je komponovao Francisko Tarega i koja je prvi put predstavljena kao melodija zvona za mobilni telefon 1994. godine sa serijom nokia 2100. Od tada ona je postala jedna od najčešće korišćenih i njom su se oglašavale stotine miliona telefona, a procjena je da se ta melodija čuje više od milijardu puta svakog dana.

“Nokia” u saradnji sa kompanijom “AudioDraft”, svjetskim ekspertom u plasmanu audio sadržaja, traži melodiju koja je svježa, ekspresivna, originalna i kreativna, a opet prepoznatljivi dio brenda “Nokia”.

Svi učesnici mogu da eksperimentišu starijim i novijim “Nokia” melodijama i naprave sopstveni muzički komad, zvuk ili aranžman. Melodija može da traje najviše 30 sekundi, a posljednji rok za prijavu je 2. oktobar.

Pet kompozicija koje dobiju najviše glasova kvalifikovaće se za finale. Dodatnih pet izabraće žiri, koji će tada odlučiti o pobjedniku.

Pobjednička melodija biće uključena na odabranim modelima koje će “Nokia” predstaviti 2012. godine, a biće dostupna i na servisu “Ovi Store” i u “Brand Book”. Prenose Nezavisne novine.

Autor kompozicije osvojiće i novčanu nagradu od 10.000 američkih dolara.

Melodije pet finalista takođe će biti postavljene na “Ovi Store”, a oni će osvojiti po 1.000 američkih dolara.

 

Informer.ba