Techno

Novi HTC Sensation XE sa visokim kvalitetom zvuka

Korporacija HTC predstavila je danas novi ”pametni” telefon Sensation XE sa ”Beats Audio” tehnologijom koja omogućava visok nivo kvaliteta zvuka i koji će na tržištu će biti dostupan od kraja septembra.

”Beats Audio” je kombinacija softvera i hardvera koji omogućava da se muzika čuje na način kako je to izvođač zamislio, uz puniji zvuk basa i čistije vokale.

Kada se koristi u kombinaciji sa ”Beats by Dr. Dre” slušalicama, koje se stavljaju u uši, one se automatski prebacuju na govorni režim, puštajući audio numere uz najveći mogući kvalitet.

Uz HTC Sensation XE ide i microSD karticom od osam ili 16GB, što korisniku omogućava da nosi sa sobom na hiljade muzičkih numera.

Ovaj ‘‘pametni” telefon ima dual-core procesor od 1,5 GHz i proširenu bateriju koja omogućava duže slušanje, gledanje, pričanje, ali surfovanje internetom.

Direktor marketinga i prodaje HTC korporacije Jason Meckenzi je istakao da je kvalitet zvuka ključan za korisnikov doživljaj mobilnog telefona.

Stalno pomjeramo granice u audio mogućnostima telefona kako bi obuhvatili ne samo poboljšanje glasa, već i muzike, filmova i igara“, kazao je Meckenzi.

HTC Sensation XE će biti dostupan na evropskom, srednjeistočnom, afričkom i azijsko-pacifičkom tržištu od kraja septembra.

 

Informer.ba