Techno Video

VIDEO/ Kako se kupuje u virtuelnoj prodavnici

Homeplus, drugi po veličini trgovinski lanac u Južnoj Koreji najavio je otvaranje takozvane ‘četvrte generacije prodavnica’, odnosno prve virtuelne trgovine na stanici podzemne željeznice Seoleung.

Na konferenciji za novinare predstavnici trgovačkog lanca Homeplus rekli su kako trgovački lanci moraju brzo da odgovaraju na brze promjene potrošačkih navika i ponašanja.

Potrošači će moći da naruče i dobiju isporuku od 35.000 proizvoda kao što su mlijeko, jaja, tjestenina, umaci, maramice pa čak i digitalne kamere jednostavnim skeniranjem bar koda proizvoda koji će se nalaziti na stanicama podzemne željeznice pomoću smartphona, a proizvodi će biti isporučeni u vrijeme koje izaberu sami kupci.

‘To znači da kupci uopšte ne moraju da budu u blizini virtuelne prodavnice. Tako, na primjer, ako želite još jednu bočicu vode koju upravo pijete, ne morate da silazite na stanici podzemne željeznice i skenirati kod, već pomoću smartphona jednostavno skenirate bar kod na samoj ambalaži bočice, a sam proizvod će vam biti dostavljen u dom ili kancelariju”, kaže Lee Seung, predstavnik trgovačkog lanca Homeplus, prenosi Tportal.

Pogledajte ovu video prezentaciju kupovine u virtuelnoj trgovini.

 

Informer.ba