Techno Udarno Video

VIDEO: Pogledajte kapsulu koja je Đokoviću pomogla da postane prvi teniser svijeta

Čak 57 pobjeda, devet titula (2 Gren slema) i samo 2 poraza tokom 2011. godine stoje iza Novaka Đokovića, prvog tenisera na ATP listi. A, u svemu tome mu je pomogla nevjerovatna kapsula pod nazivoma “CVAC Pod”. POGLEDAJTE VIDEO!

Sportisti se stalno trude da poboljšaju fizičku aktivnost i ojačaju tijelo na različite načine kako bi dostigli savršenu formu, osvojili medalje, trofeje, prva mjesta… u tu svrhu sada su počeli i u kapsulu da ulaze. I to ne bilo koje nego “CVAC Pod”, kapsulu koja košta 75.000 dolara, a kojih ima samo 20 na svijetu.

Ova kaspula u obliku jajeta je u stvari komora sa kiseonikom pod pritiskom i izgleda veoma futuristički, možemo da kažemo da liči na lični svemirski brod.
Komora je posebna ne samo zbog toga što je koristi Novak Đoković, koji u njoj provodi 20 minuta, tri puta nedjeljno, već i zbog toga što simulira stanja na visokim nadmorskim visinama, poboljšava cirkulaciju, vid, brzinu reagovanja, izdržljivost i snagu, a takođe i povećava broj crvenih krvnih zrnaca.

Abcnews/Informer.ba