Techno Video

VIDEO (prevod)/ Steve Jobs – najbolji motivacioni govor

Vijest o Steve Jobsovom odlasku odjeknula je poput bombe širom svijeta, a vojske obožavatelja Apple požurile su se odati počast čovjeku “koji je postao ikona cijele tehnološke industrije, a ne samo svoje kompanije”.

Već nekoliko minuta nakon objave, Twitter, Facebook i blogovi postali su zatrpani porukama iskazivanja zahvale za sve što je Steve Jobs napravio. “Dio mog srca je napukao zbog ove vijesti“, piše medicinska sestra Anna Lauren iz SAD-a. “Čudim se što je otišao prije lansiranja iPhonea 5 na tržište”, piše Belinda Liu iz Šangaja. “Nikad prije neka kompanija nije bila toliko umiješana u moj život. Koristim sve njihove proizvode”, Appleu je odao počast Wang Lifen

Poštovanje su iskazali i konkurenti iz Sonyja, Samsunga i Googlea koji su također osjetili potrebu pozdraviti Stevea Jobsa i okarakterizirati ga kao najvećeg tehnološkog inovatora posljednjih dekada.

U nastavku pogledajte inspirativni govor Steve Jobsa, o njegovom putu padova i uspjeha, filozofiji življenja i poslovanja, govo r o životu i smrti….

Govor se sastoji od tri priče u kojima Steve opisuje kako je odustao od koledža, kako je osnovao Apple, kako su ga otpustili iz firme koju je osnovao, i kako se na kraju ponovo vratio u Apple kao izvršni direktor.

Govor koji je inspirisao mnoge ljude na njihovim početnim koracima ka uspjehu, davajući im podršku i vjeru u najvažnijim životnim odlukama koje donose.

 

Informer.ba