Techno

Windows XP- vrijeme za penzionisanje

Svim Windows korisnicima koji su ostali na ovom sistemu ostalo je nešto manje od hiljadu, tačnije 998 dana, da pređu na novije verzije.

Zar ne bi bilo sjajno kada bi slava trajala zauvjek?”, kažu iz Microsofta, “ali ono što je prije deset godina bilo najbolje, jednostavno ne zadovoljava današnje standarde. Vrijeme je da se pređe sa nečeg dobrog na nešto mnogo bolje“.

Naglašavajući da je XP postigao veliki uspjeh, iz ove kompanije daju korisnicima dva razloga za prestanak korišćenja ove verzije Windowsa – ukidanje podrške i činjenica da Microsoft, kako kažu, sada nudi OS mnogo bolji od tog.

Iako se april 2014. može činiti dalekim, iz ove kompanije kažu da one organizacije koji ne započnu proces prelaska na novu verziju do početka 2012. godine, možda neće na vrijeme sve završiti.

Ipak, iako Microsoft preporučuje da se na pređe na aktuelnu verziju što prije, vjerovatno je da će određen broj kompanija, koje su najbrojniji preostali korisnici ove verzije OS-a, sačekati da Microsoft slijedeće godine izbaci novu verziju, Windows 8, koji se možda može pojaviti već u aprilu.

 

B92/Informer.ba