Techno

YouTube pokreće filmski festival

Video sajt, koji je u vlasništvu kompanije “Google” saopštio je danas da će “Your Film Festival” prikazivati kratke filmove trajanja do 15 minuta i da će prijave primati od 2. februara do 31. marta.

Producentska kompanija reditelja Redliya i Tonia Scota “Scot free production” izabraće 50 polufinalista. Ti filmovi biće prikazani preko YouTuba i publika će onda birati favorite. Deset finalista biće poslato na 69. venecijansku Mostru.

Ridly Scot će biti predsjedavajući žirija koji će izabrati pobjednika koji će biti nagradjen sa 500.000 dolara od You Tuba kako bi producirao djelo zajedno sa kompanijom “Scot free”. Iako svako može da se prijavi, You Tube se nada da će učešće uzeti mahom mladi filmski stvaraoci.

Karijeru sam počeo sa kratkim filmom prije 50 godina, i to što ću pomagati mladim filmskim stvaraocima je fantastično“, rekao je Scot. You Tube je i ranije održavao filmska takmičenja ali je ovaj festival mnogo većeg opsega.

Strani filmovi imaće titlove, a jedino ograničenje je da učesnici moraju da budu stariji od 18 godina i da filmovi nisu nigde prikazani od 1. januara 2010.piše Blic.

Informer.ba