Crna hronika Region Udarno Vijesti

15 ozlijeđenih, lokomotiva iskliznula: Kamion podletio pod putnički voz Sarajevo -Budimpešta

Danas u 12.11 sati na pruzi između kolodvora Strizivojna-Vrpolje i Đakovo na željezničko-cestovnom prijelazu u Budrovcima (osiguranome cestovnim prometnim znacima) pod međunarodni putnički voz br. 258 koji je vozio na relaciji Sarajevo-Budimpešta podletio je kamion-mikser. Pri tome je ozlijeđeno 12 putnika, strojovođa, pomoćnik strojovođe i vozač kamiona, a lokomotiva je iskliznula.

Očevid obavljaju policijski službenici PU Osječko-baranjske PP Đakovo.

Pruga je zatvorena do daljnjega, a putnici iz navedenoga voza prevoze se autobusima do željezničke stanice Osijek, odakle će nastaviti putovanje vozom prema Budimpešti. Voz br. 259 na relaciji Budimpešta-Sarajevo prometovat će pomoćnim prijevoznim putem preko Vinkovaca. Putnici ostalih vozova na toj dionici pruge prevozit će se autobusima između stanice Đakovo, Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Šamac.

Ispričavamo se svim putnicima zbog neugodnosti koje im je uzrokovao ovaj događaj te ih molimo za razumijevanje. I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometnu signalizaciju na željezničko-cestovnim prijelazima. Vlak ima dug zaustavni put (do 1500 metara) i na pruzi uvijek ima prednost prolaska.”, poručuju iz HŽ-a.

Index.hr/Informer.ba