Svijet Vijesti

165 osoba nestalo na luksuznim krstarenjima

Od 1995. godine s luksuznih krstarenja nestao je veći broj osoba kojima se izgubio svaki trag. Od tada je nestalo čak 165 osoba za kojima je svaka potraga bila uzaludna.

Prema informacijama Međunarodnog udruženja žrtava krstarenja koja je smještena u SAD-u samo ove godine na krstarenjima je nestalo 13 osoba. U većini slučajeva ono što se zapravo dogodilo ostaje nerazjašnjeno.

Jedna od takvih priča je i ona 24-godišnje Rebecce Coriam koja je nestala u martu ove godine. Na kruzeru koji je putovao iz Meksika u Los Angeles radila je kao koordinatorica mladih. Posljednji put ju je vidio kolega oko 5.45 sati ujutro.

Izgledala mu je uzrujano, a kad ju je upitao što joj je, kazala je da je sve u redu te da ide spavati. Snimke videonadzora su je uhvatile kako šeta palubom s rukama u džepovima i poslije je niko nije vidio. Nestala je i njena kreditna kartica, ali niko je nije koristio.

Budući da je njen nestanak prijavljen u Bahamima, cijeli slučaj se vodi tamo što se ne sviđa Rebecinim roditeljima koji traže da se to zakonom regulira, odnosno da se nestanak osobe istražuje u matičnoj državi. Roditelji, naime, nemaju povjerenja u Bahame jer na slučaju nestanka njihove kćeri radi samo jedan inspektor. Mogućnost da se ubila roditeljima ne dolazi u obzir.

Porodica Coriam je samo jedna u nizu koja se muči s istim problemima gubitka voljene osobe na misteriozan način – dok su krstarili.

 

Fena/Informer.ba