Region Udarno Vijesti

50 najboljih policajaca iz Srbije stiglo u RS da istražuje slučaj ”Borik”

Koordinator Vlade Srbije za medije Slobodan Homen izjavio je da unošenje oružja u sportsku halu “Borik” u Banjaluci treba shvatiti ozbiljno s obzirom na količinu i vrstu oružja koje je pronađeno, kao i na činjenicu da su neki komadi napravljeni poslije rata.

On je naveo da je 50 najboljih policijaca iz Srbije otišlo u Republiku Srpsku radi istrage tog slučaja i izrazio očekivanje da će zajedno sa međunarodnim subjektima rasvijetliti taj slučaj.

“Nije slučajno da neko unese oružje u takav objekat i da govori da je to oružje iz rata, s obzirom da je dosadašnja istraga utvrdila da su neki komadi napravljeni posle rata”, rekao je Homen na pres-konferenciji, poslije sjednice vlade.

Homen je rekao da ne želi da komentariše medijske napise da li ovaj slučaj može da se poveže sa odbjeglim kriminalcem Lukom Bojovićem, navodeći da će istraga utvrditi koji pojedinci, odnosno kriminalne grupe, stoje iza toga.

Ministar policije Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije danas da se osumnjičeni za unos oružja u dvoranu “Borik” u Banjaluci Boško Stanišljević i bivši bezbjednjak BiH Ljuban Ećim poznaju, ali da treba utvrditi prirodu njihovog odnosa.

Prema pisanju beogradskog “Blica”, Stanišljević se dovodi u vezu sa Ećimom koji je u poslovnim vezama sa šefom beogradske kriminalne scene Lukom Bojovićem.

Policija Republike Srpske je prilikom protivdiverzionog pregleda dvorane “Borik”, dan uoči svečane akademije povodom 20-tog rođendana Republike, pronašla u “novinarskoj loži” torbu u kojoj su bili automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatska puška i 330 komada municije, te štapini sa upaljačem.

Dugogodišnji radnik ove sportske dvorane Boško Stanišljević (61), koji je uhapšen, priznao je policiji da je unio naoružanje u “Borik”.

 

Srna/Informer.ba