Svijet Udarno Vijesti

Maskirani meksički napadači zaustavili saobraćaj i iskrcali 35 tijela na ulicu

Maskirani napadači blokirali su u utorak sapbraćaj na jednoj velikoj meksičkoj aveniji u obalnom gradu Boca del Rio, te su pred očima zgroženih vozača iskrcali tijela 35 žrtava na cestu, javlja agencija AP.

Državni tužitelj u Veracruzu rekao je kako su tijela ostavljena u dva pickup kamiona te na tlu podvožnjaka u blizini jednog trgovačkog centra.

Policija je zasad identificirala sedam žrtava i sve su imale kriminalni dosje zbog ubistva, trgovanja drogom, otmica i iznuđivanja te su bile povezane s organiziranim kriminalom. Nije objavljeno kojem su kartelu žrtve pripadale.

Vozači koji su se našli na mjestu događaja počeli su putem Twittera objavljivati poruke o novonastaloj situaciji, pišući kako su maskirani napadači u vojnim uniformama zaustavili promet u Manuel Avila Camacho Bulevaru i uperili pištolje u civile. Također,  upozoravali su građane da ne zalaze u taj dio grada jer je situacija sve samo ne bezazlena.

Lokalni mediji prenijeli su vijest kako je 12 od ukupno 35 žrtava bilo ženskog spola, a neki od mrtvih muškaraca pripadali su skupini zatvorenika koja je u ponedjeljak uspjela pobjeći iz  tri zatvora u Veracruzu. Iz zatvora su pobjegla 32 muškarca, od kojih je policija uhvatila njih 14, dok za preostalima tragaju vojnici i marinci, prenosi Index.

 

Informer.ba