Izdvojeno Svijet Vijesti

Adolf Hitler živio u Argentini do 1962. godine!?

Adolf Hitler nije počinio samoubistvo u Berlinu 1945., već je živio u Argentini do 1962. godine, tvrdi se u novoj knjizi Grey Wolf: Escape of Adolf Hitler (Sivi vuk: Bijeg Adolfa Hitlera).

Autori su za The Sun rekli da su pronašli “neoboriv dokaz” koji upućuje na to da su nacistički vođa i njegova ljubavnica Eva Braun tajno odletjeli iz Njemačke u ovu južnoameričku zemlju.

“Nema forenzičkih dokaza za njihovu smrt, a izjave očevidaca da su oni živi i da se nalaze u Argentini su uvjerljive”, rekao je koautor knjige Gerrard Williams.

“Ne želimo preprevljati historiju, ali previše je dokaza do kojih smo došli da bi ih ignorisali”, rekao je Gerrard Williams za Sky News.

U knjizi su također iznesene optužbe na račun američke obavještajne službe koja je, kako se navodi, dopustila diktatoru da pobjegne u zamjenu za pristup nacističkoj ratnoj tehnologiji.

Autori knjige tvrde da su Hitler i Eva Braun prebačeni u Argentinu, zemlju pod nacističkom kontrolom, u aprilu 1945. godine. Navode da je Hitler tamo živio 17 godina, da je imao dvije kćerke i da je umro 1962. godine.

Vilijams i koautor Simon Dunstan izučavali su povjerljive dokumente i forenzička ispitivanja što je rezultiralo ovom knjigom.

Williams navodi da dio lobanje za koji naučnici tvrde da pripada Hitleru i koji se nalazi u Ruskom državnom arhivu u St. Peterburgu, ustvari pripada ženi.

Svoje nalaze autori potkrjepljuju izjavama očevidaca, koji su se tek sada odlučili progovoriti, jer je Argentina konačno postala demokratske zemlja.

“Ipak, čak i sada, u vrijeme rada na pisanju knjige naši sagovornici su primali prijetnje smrću“, kaže Williams.

 

Informer.ba