BiH Udarno Vijesti

Akcija SIPA-e: Pretres vehabija u maglajskom selu Ošve

Jake policijske snage vrše pretres u maglajskom selu Ošve, u kojem se nalazi vehabijska zajednica čiji je vođa Izet Hadžić.

Hadžić je zamjenik Nusreta Imamovića iz Gornje Maoče. On je mijenjao Imamovića kada je bio uhapšen u policijskoj akciji “Svjetlost” u februaru prošle godine.

U Ošvama, prijeratnom srpskom selu, vehabijska zajednica okuplja 50-tak članova. Oni su tamo kupovali kuće od bivših stanovnika koji više nisu željeli da se vrate na svoja ognjišta.

Portparol SIPA-e Željka Kujundžija nije mogla potvrditi informaciju da li se u Ošvama provodi ova akcija, ali je istakla da pripadnici SIPA-e u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti radi otkrivanja i sprečavanja krivičnog djela terorizma.

“Od petka kada se dogodio napad na američku Ambasadu te aktivnosti su intenzivirane u smislu povećanog broja pretresa, uzimanja izjava od lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i koje o tome eventualno mogu znati. Izuzimaju se materijali koji mogu poslužiti kao dokazni materijal“, rekla je Kujundžija.

Ona je dodala da se sve aktivnosti provode po nalogu Tužilaštva BiH.

Srna/Informer.ba