BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Akcija u borbi protiv droge: Uhapšeno 39 osoba

Na području Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona uhapšeno je 39 lica u združenoj policijskoj akciji na suzbijanju trgovine narkoticima, koja još traje.

Uhapšeni su nabavljali, pakovali i prodavali drogu konzumentima sa područja tri kantona i šire, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Na 41 lokaciji, u osam gradova na području ova tri kantona, Zenica, Visoko, Kakanj, Breza, Žepče, Zavidovići, Kiseljak, Ilijaš, izvršeni su pretresi stanova koje koriste ova lica.

Tom prilikom pronađena je određena količina droge, kao i određena količina oružja i municije i eksplozivnih sredstava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon okončanja akcije i završene kriminalističke obrade, te prikupljenih dokaza i obavještenja, uhapšena lica će, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zenica na dalje postupanje.

U saopštenju se navodi da su nakon višemjesečnih posmatranja i prikupljanja operativnih saznanja, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona došli do određenih informacija i saznanja o kriminalnim aktivnostima više lica sa područja Zeničko-dobojskog i

Srednjobosanskog kantona, te Kantona Sarajevo, koja su u okviru organizovane grupe vršila krivična djela iz oblasti zloupotrebe droga.

Tokom ovih aktivnosti bilo je angažovano više tužilaca Kantonalnog tužilaštva Zenica, a, osim službenika policije i pripadnika Jedinice policije za podršku ovog kantona, i pripadnici jedinica policije za podršku iz Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona.

Nezavisne/Informer.ba