Svijet Udarno Vijesti

Al Zavahri: Amerika se suočava sa prijetnjom cijele muslimanske zajednice

Zamjenik bivšeg lidera Al kaide Osame bin Ladena upozorio je u video poruci Sjedinjene Američke Države da se neće suočavati samo sa pojedinačnim terorističkim napadima, već sa organizovanom cijelom muslimanskom zajednicom koja želi da uništi neprijatelja.

U poruci koja traje 28 minuta Ajman al Zavahri, koji se do ubijanja Bin Ladena smatrao drugim čovekom Al Kaide i operativnim vođom te terorističke organizicije, govori i o aktuelnim događajima u arapskom svetu.
Danas se, hvala Bogu, Amerika ne suočava samo sa pojedincima, grupama ili dijelovima. Suočava se sa revoltiranom nacijom, koja se probudila iz letargije i krenula put renesanse u džihad“, poručuje Al Zavahri koji na snimku drži u rukama automatsku pušku.

Al Zavahri se osvrnuo i na ubistvo Bin Ladena kritikujući američke vlasti zbog toga što su Bin Ladenovo tijelo bacile u more. On je naveo i da je Amerika iz straha od bijesa muslimana odlučila da ne objavi fotografije ubijenog Bin Ladena.
Otišao je kao mučenik, čovjek kojeg su se Amerikanci užasavali dok je bio živ, ali i sada kada je mrtav toliko da su zadrhtali pri pomisli da ima svoj grob“, navodi Al Zavahri, dodajući da “širi ruke ka svoj braći” u Libiji, Jemenu i Siriji “koji rade u ime islama”.
Našoj braći koji rade u ime islama na svim mjestima poručujem da su naše ruke raširene za vas i da su naša srca otvorena za vas kako bismo mogli zajedno da radimo da učinimo Alahov svet najvećim i islamske zakone u muslimanskim zemljama vladajućim, a ne njihove vladare“, kazao je Al Zavahri.
Posle ubistva Bin Ladena, Al Kaida je objavila saopštenje u kojem se poziva na nastavak borbe protiv Amerike, ali je Al Zavahri prvi visoki član te organizacije koji se obratio porukom. U američkim obaveštajnim krugovima pretpostavljaju da je on jedan od glavnih pretendenata za Bin Ladenovog naslednika.

 

Blic/Informer.ba