Svijet Vijesti

Al Zawahiri: Rat protiv Amerike neće prestati zbog smrti vođe

Ayman Al Zawahiri nasljednik Osame bin Ladena na čelu Al-Qaede, pozvao je svoje sljedbenike da nastave borbu protiv SAD-a usprkos Bin Ladenovoj smrti. Al-Zawahiri je Ameriku nazvao kriminalnom državom koja je iskvarila svijet.

Al-Zawahiri se  obratio putem video zapisa koji je postavljen na militantnim internetskim stranicama. Ogrnut bijelim haljama, s turbanom na glavi i automatskom puškom u ruci, Al-Zawahiri u 12-minutnoj poruci kaže da “džihad protiv Amerike ne može prestati samo zato što je vođa mrtav“.

Gonite Ameriku, koja je ubila vođu mudžahedina i bacila njegovo tijelo u more. Napadajte ih tako da u povijesti ostane zapisano da je Allah svojim sljedbenicima omogućio napad na kriminalnu zemlju koja je iskvarila svijet“, prenosi AP Al-Zawahirijeve riječi.

Novi vođa Al-Qaede dotaknuo se i stanja na Bliskom istoku. Rušenje dugogodišnjih autokratskih režima u Egiptu i Tunisu je, kaže Al-Zawahiri, ostavilo Al-Qaedi novi prostor za širenje svoje poruke. “Otvorena je prilika za propovijed, a samo Allah zna koliko će ta prilika trajati. Muslimani i mudžahedini stoga moraju iskoristiti šansu i uživati u istini“, kaže Al-Zawahiri.

 

Index.hr/Informer.ba