BiH Izdvojeno Vijesti

Aldin Pašić iz Udruženja Av-Mau: Nisam rekao da baci pse u kontejner

Aldin Pašić, potpredsjednik Udruženja za zaštitu životinja Av-Mau i uposlenik higijenske službe prihvatilišta u Prači, jučer je za Oslobođenje demantovao izjave Suvade Feriz iz Dobroševića, koja je kazala kako nakon silnih poziva on nije htio doći i preuzeti njenog psa i sedmero kučića koji su se okotili prije nekoliko dana i odnijeti ih u azil u Prači, te da joj je naposljetku rekao da ih baci u kontejner ako joj smetaju.

Ova gospođa kontaktirala me je u nekoliko navrata i od prvog poziva sam joj rekao da o ovome treba da obavijesti MZ Dobroševići, što je ona i učinila. Nazvala me je sekretarica MZ kojoj sam rekao da ćemo doći po pse kada bude mjesta i vremena. Nakon toga me je ponovo dva puta zvala Suvada i njoj sam, također, ponovio da ćemo doći čim mognemo, ali da ne znam kada će to tačno biti, te da nam da malo vremena. I Rašid Šebo, ljubitelj životinja, kontaktirao me je i zamolio da ovaj posao završim poslije akcije “Hoću, mogu, mijenjam” u Domu mladih. U međuvremenu mi je slala jako uvredljive SMS poruke u kojima vrijeđa mene i psuje mi dijete, kazao je Pašić.

On kategorički negira da je dotičnoj gospođi kazao da pse baci u kontejner, istaknuvši kako nikada u životu ne bi takvo nešto rekao, jer su ove životinje njegov život. Dodao je i to da mu je u poruci napisala kako će njen suprug baciti pse u kontejner, jer ih ne može čuvati.

– Ja sam neko ko je spasio stotine i stotine životinja u gradu. Prema posljednjim podacima, u gradu ima više od 11.000 pasa lutalica, šta mislite da nas svaki dan nazovu građani. Ja sebi stvaram prioritete, za mene su to bolesne i povrijeđene životinje, te ženke koje trebaju da se okote, kako bi se uradila sterilizacija i kastracija. Uradit ću sve da se ova neodgovorna vlasnica kazni što nije sterilisala i kastrirala psa, zašto je dozvolila da dođe do ovog. Prijavit ću sve Veterinarskoj inspekciji KS-a, naveo je Pašić.

 

Oslobođenje/Informer.ba