BiH Udarno Vijesti

Alija Behmen ozvaničio početak sezone klizanja u Sarajevu

Gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen danas je svečano otvorio ledenu plohu Olimpijskog kompleksa Zetra te ozvaničio početak četveromjesečne sezone klizanja u Sarajevu.

Behmen je istaknuo da je ledena ploha u Sarajevu već postala tradicija glavnog grada BiH te da će Grad pomoći najmlađim da savladaju tehnike klizanja besplatnim terminima prilagođenim školskim obavezama.

”Očekujem da će ledena ploha u naredna četiri mjeseca kao košnica vrvjeti mladim klizačima. Nadam se da će roditelji dovesti svoje najmlađe da ovdje na kvalitetan način provedu svoje slobodno vrijeme’‘, kazao je gradonačelnik Sarajeva.

Direktor javnog preduzeća “ZOI ’84” Salko Hasanefendić istaknuo je da je želja ZOI-a da sarajevska olimpijada ne padne u zaborav i da se zimski sportovi postepeno vrate u Sarajevo.

”Raduje me što čuvamo olimpijski duh u gradu i što će djeca ovdje moći uživati narednih nekoliko mjeseci. Nadam se da će Sarajevo naredne godine krenuti u izgradnju ledene dvorane što bi omogućilo korištenje leda 12 mjeseci u godini”, rekao je Hasanefendić i dodao da će sezona skijanja na Bjelašnici početi za 15 do 20 dana.

 

Fena/Informer.ba