Crna hronika Udarno Vijesti

Alkalaj ipak bio pijan – alkotest ne laže

Kod lica čiji su inicijali A.S, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi u Alipašinoj ulici u Sarajevu, u kojoj je lakše je povrijeđena osoba B.M, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

MUP Kantona Sarajevo saopštio je da su u sinoćnjem sudaru “škode oktavije”, kojom je upravljao A.S. i “audija A-4”, kojom je upravljala B.M, pričinjena i materijalna šteta na vozilima, a lakše povrijeđenoj B.M. u Kliničkom centru Koševo ukazana je ljekarska pomoć.

Izvršenim alkotestiranjem kod A.S. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, dok je alkotest kod B.M. bio negativan.

O ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici rade na dokumentovanju ovog događaja.

“Dnevni avaz” je objavio da je ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj sinoć u blizini zgrade Vlade Federacije BiH učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je lakše povrijeđena Maja Babajić, koja se nalazila u drugom vozilu.

Babajićeva tvrdi da je Alkalaj bio pijan, te da je nakon ovog incidenta napustio mjesto nesreće u sarajevskoj ulici Alipašina.

Prema njenim riječima, Alkalaj je upravljajući vozilom ”škoda oktavija” skrenuo sa puta i udario u njen automobil ”audi 4”, koji je stajao u mjestu, u srednjoj traci.

Alkalaj je negirao da je bio pijan, a okrivio je Babajićevu da je prešla na njegovu stranu i skrivila udes.

 

Srna/Informer.ba