BiH Udarno Vijesti

Ambasador Casey primio paraolimpijske prvake: Vi ste istinski heroji!

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Nigel Casey danas je u svojoj rezidenciji organizirao prijem za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci, koja je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju.

Prijemu su prisustvovali visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen, javlja Fena.

Ambasador Casey istakao je, da će se Igre pamtiti ne samo po dobroj organizaciji već i po sportistima i njihovim pričama.

Paraolimpijske igre dale su nam nove heroje i nove inspirativne priče. Jedna od priča koja je pokrenula maštu britanske publike bila je priča o bh. timu u sjedećoj odbojci. Izdigli ste se kao istinski heroji, koji zaslužuju priznanje svoje zemlje“, kazao je ambasador Casey.

Prisutne je podsjetio na revijalni susret bh. reprezentacije i britanske ambasade, odigran u maju ove godine u Sarajevu, istakavši u šali da je njegova ekipa “ljubazno pustila bh. timu da pobijedi da bi izgradio svoje samopouzdanje”.

“Sjećanje na tu pobjedu, koju ste jedva izvojevali protiv nas ustvari je ono što je dovelo do pobjede protiv Irana u finalu“, kazao je Casey.

Na prijemu i podršci zahvalio je kapiten reprezentacije Sabahudin Delaić. Naglasio je da je bila velika privilegija biti u Londonu, predstavljati BiH i biti dio najvećeg sportskog spektakla na svijetu.

Reprezentacija BiH i atletičarka Sanala Redžić dali su drugačiju sliku BiH, sliku sportista koji su napornim radom, treningom i upornošću postigli najveći uspjeh. Zahvaljujemo svima vama koji ste od prvog dana bili uz nas, podržavali nas i prije Paraolimpijskih igara, koji ćete nas nastaviti podržavati i ubuduće da bismo razvijali kapacitete koji će nam omogućiti da i u narednim takmičenjima BiH učinimo ponosnom“, kazao je Delalić.

Britanski ambasador uručio je kapitenu Delaliću maskote Olimpijskih igara u Londonu – Wenlocka i Mandevillea.

Oslobodjenje/Informer.ba