Crna hronika Vijesti

Ame­la De­dić uhva­će­na u kra­đi u zla­ta­ri “Fi­li­gram”

Ka­ko sa­zna­je­ dnevni list San u po­li­ci­ji Za­pa­dno her­ce­go­va­čkog kan­to­na, De­di­će­va je po­ku­ša­la ukras­ti zla­tni na­kit iz zla­tar­ske ra­dnje “Fi­li­gram”, ali su je za­po­sle­ni na vri­je­me uhva­ti­li i u to­me spri­je­či­li.

Iako je De­di­će­va us­pje­la po­bje­ći iz zla­ta­re, ubrzo je uha­pše­na i pri­ve­de­na u po­li­cij­ske pros­to­ri­je.

To­kom sa­slu­ša­nje kod nje su pro­na­đe­na dva zla­tna prste­na i to je­dan od bi­je­log, a dru­gi od žu­tog zla­ta. Krim obra­dom po­li­ci­ja je ut­vrdi­la da prste­no­vi po­ti­ču iz kra­đe ko­ju je De­di­će­va po­či­ni­la u pe­tak u zla­ta­ri “Ko­lja” u Mos­ta­ru.

Sa­mo dan ra­ni­je u Po­su­šju je iz je­dnog ki­os­ka ukra­la mo­bi­tel, a u Lju­bu­škom je ra­dni­ci trgo­vi­ne “Elip­sa” ukra­la ru­čnu tor­bi­cu u ko­joj su se na­la­zi­le li­čne stva­ri i ma­nja ko­li­či­na nov­ca.

Nov­ča­nik je ukra­la i 23. ma­ja ove go­di­ne ka­da je pro­va­li­la u po­ro­di­čnu ku­ću u mjes­tu Oso­je u ko­jem i sa­ma ima pre­bi­va­li­šte te ukra­la i mo­bi­tel te klju­če­ve od auto­mo­bi­la ško­da.

U sva tri slu­ča­ja De­di­će­va je uha­pše­na i sa­slu­ša­na ali i pu­šte­na na slo­bo­du. Ukra­de­ne stva­ri su vra­će­ne nji­ho­vim vla­sni­ci­ma. Pro­tiv nje će tek na­dle­žnom Tu­ži­laš­tvu sli­je­di­ti iz­vje­šta­ji o po­či­nje­nim kri­vi­čnim dje­li­ma kra­đe.

 

San/informer.ba

Tags