Svijet Udarno Vijesti

Američka komičarka ismijavala srbijansku publiku

Američka komičarka Chelsea Handler posvetila je dobar dio svoje veoma gledane emisije na televiziji “E” koncertu Amy Winehouse u Beogradu, ali ona tom prilikom nije kritikovala samo pjevačicu, već i srbijansku publiku, pa i ministra odbrane Dragana Šutanovca, kog je nazvala boljševikom.

Iako je Amy bila planirana meta napada komičarke, na kraju je fokus prebačen na Srbiju, pa je tako Handlerova izrazila čuđenje što Srbi imaju “Facebook” i što im je uopšte dozvoljeno da posjećuju koncerte, prenosi “Blic”.

“Mislim da koncert nazivaju katastrofom u Srbiji. To je zemlja gdje se dogodilo etničko čišćenje i genocid, a oni smatraju da je njen koncert gori od toga“, ironično je dobacio jedan od gostujućih komičara u studiju, u želji da pokaže znanje o istoriji ratova na Balkanu, ali tako što je iznio pogrešne informacije.

Handlerovoj je posebno simpatično bilo što je Šutanovac poslije nastupa Ejmi Vajnhaus na svom Facebook profilu objavio komentar da je koncert sramotan i razočaravajući.

“Znate šta, Vaša zemlja je sramota i razočaranje”, odbrusila je komičarka, izražavajući čuđenje što Šutanovac uopšte ima Facebook stranicu.

Izgovarajući ime srbijanskog ministra odbrane, Handlerova je rekla da je Dragan veoma popularno boljševičko ime, dok je njen kolega komičar u studiju upitao da li je Dragan Šutanovac “onaj tip koji je prebio Roky-ija?”, na šta je drugi komičar odgovorio da jeste.

Handler i ostali gosti u studiju veoma su oštro kritikovali srbijansku publiku, podsjećajući na zločine i etničko čišćenje koji su počinjeni tokom rata u bivšoj Jugoslaviji.

Komičari u emisiji izražavali su čuđenje što je Amy odabrala Beograd za početak evropske turneje, pa su se čak u jednom momentu zapitali da li je poslije toga, možda, mislila da ide u Kazahstan.

Format emisije je takav da, osim Chelsea, u studiju gostuju još tri komičara koji sjede za okruglim stolom i komentarišu slavne ličnosti i političare.

Pjevačica Amy Winehouse je tokom vikenda nastupila na beogradskom Kalemegdanu, ali je bila toliko pijana i stondirana da nije mogla da pjeva, što je publika propratila negodovanjem i zvižducima.

 

Srna/Informer.ba