Crna hronika Udarno Vijesti

Američki državljanin opljačkan preko puta zgrade Predsjedništva BiH

Službenici Prve policijske uprave su 9. septembra lišili slobode K. A. rođen 1985. godine i H. A., rođen 1991. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a obje osobe su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu.

OPLJAČKAN DRŽAVLJANIN SAD-a

Državljanin SAD-a R. W. C. je 9. septembra službenicima Prve PU prijavio da je istog dana oko 03.00 sata u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva BiH, nad njim nepoznata osoba uz prijetnju nožem izvršila krivično djelo razbojništva te mu otuđila određenu sumu novca. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

UHAPŠENA DVA MALOLJETNIKA ZBOG TEŠKE KRAĐE

Službenici Četvrte PU su 9. septembra lišili slobode malodobnog S. N., rođen 1994. godine iz Sarajeva i M. A., rođen 1992. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teške krađe. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, nakon čega su uhapšeni predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

OPLJAČKANA SPORTSKA KLADIONICA

U sportskoj kladionici “Bet-live”, u ulici Braće Begić 26., općina Centar, 9. septembra je jedna nepoznata osoba uz prijetnju nožem izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom G. S., od koje je otuđena određena suma novca, O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su izvršile ekipe MUP-a KS. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U MJESTU LJUBIMCI

U mjestu Ljubimci, područje općine Ilijaš, 9. septembra se oko 13.45 sati dogodila saobraćajna nesreća kada je vozilo “peugeot”, reg. broja T12 T 797, kojim je upravljao Lj. S. iz Ilijaša, udarilo u saobraćajni znak i skrenulo van kolovoza u kanal.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je vozač Lj. S., kome je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCU Sarajevo, gdje je nakon ukazane Ijekarske pomoći pušten na kućno liječenje. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj, a uviđaj su izvršili službenici PS Ilijaš.

PODMETNUT POŽAR NA KUĆI U ULICI DŽEKA

U ulici Džeka broj 38-b, općina Stari Grad, oko 13.50 sati došlo je do požara na kući vlasništvo S. S., S. S. i K. S., koji su u 16.00 sati ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Obaviješten je kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili službenici MUP-a KS u prisustvu sudskog vještaka PPZ struke, kada je konstatovano da je uzrok požara upotreba otvorenog plamena. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

POTUKLI SE UČENICI SREDNJE ŠKOLE

Malodobnog učenika Srednje škole Poljoprivredno-prehrambene-

veterinarske i uslužne djelatnosti “Branko Lazić” S. B., rođen 1995. godine iz Sarajeva, fizički je napao učenik iste škole malodobni Z. S., rođen 1994. godine iz Sarajeva. Tom prilikom S. B. je zadobio tešku tjelesnu povredu (fraktura nosne kosti) kome je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCU Sarajevo, gdje je nakon ukazane ljekarske pomoći pušten na kućno liječenje. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, dok službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.

OPLJAČKANA PRODAVNICA “KOMINI COMERC”

Nepoznata osoba je 9. septembra oko 17.25 sati u prodavnici “Komini comerc”, u ulici S. B. Bašagića 37-b, općina Stari Grad, uz prijetnju pištoljem izvršila krivično djelo razbojništva nad radnikom K. A., kome je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su obavile  ekipe MUP-a KS. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

UHAPŠEN P.S. ZBOG NEDOZVOLJENOG DRŽANJA ORUŽJA

Policijski službenici Četvrte PU su 9. septembra u 23.30 sati lišili slobode P. S., rođen 1988. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, nakon čega je P.S. predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

URUČENA 593 PREKRŠAJNA NALOGA

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 593 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 82 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 18 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, pet osoba zbog vožnje bez položenog vozačkog ispila, četiri osobe zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanjem vozilom, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam vozila zbog neregistracije.

Fena/Informer.ba