Svijet Udarno Vijesti

Američkim vojnicima dijele časopis gej populacije

Povodom definitivnog ukidanja tabua o homoseksualnosti u okviru vojske, vojnim bazama u SAD će 20. septembra biti podijeljeno specijalno izdanje časopisa “OutServe”, namijenjenog gej populaciji, saopštio je taj američki list.

“OutServe” je u petak na svom veb sajtu saopštio da će u specijalnom izdanju časopisa stotine vojnika otkriti svoju seksualnu orijentaciju, što, kako je navedeno, predstavlja “nevjerovatan trenutak u istoriji (američke) vojske“.

Pripadnici gej, lezbijske i biseksualne populacije su do sada morali da kriju svoj pravi identitet“, kaže se u saopštenju lista.

Američki predsjednik Barack Obama saopštio je 22. jula da je dao zeleno svjetlo definitivnom rušenju tabua o homoseksualnosti u okviru vojske, čime je, kako je rekao, ukinut “diskriminitorski zakon“, koji je na snazi bio 18 godina.

U raspravu o ukidanju tabua uključile su se mnoge javne ličnosti u SAD, među kojima i poznata pjevačica Lady Gaga, koja je, kao i američki predsjednik, stari zakon nazvala diskriminatorskim.

Glavni komandant američkih marinaca, James Aimos, izrazio je međutim strahovanje da će ukidanje tabua za posljedicu imati smanjenu efikasniost američkih vojnika u borbama.

 

Beta/Informer.ba