Svijet Vijesti

Amerikanci na meti napada narko kartela

Američki konzulat u Ciudad Huarezu, meksičkom gradu poznatom po nasilju narko kartela, upozorio je da bi Amerikanci mogli da budu mete budućih napada narko kartela.

Nedavno hapšenje članova narko kartela u akciji meksičkih snaga bezbjednosti može izazvati odmazdu i moguće povećanje nasilja u gradu državi Čiuaua, koji se nalazi preko puta američkog grada El Paso u Teksasu“, navodi se u saopštenju.

Pojavile su se informacije da će mete napada narko kartela u budućnosti biti američki konzulat u Sijudad Huarezu ili američke ulazne luke.

Iz konzulata ističu da karteli koriste automobile bombe u svojim napadima, a američki građani se upozoravaju da budu posebno oprezni.

Grad Ciuaded Huarez je postao jedno od najopasnijih mjesta jer se rivalski narko karteli bore za unosne krijumčarske puteve u SAD.

Početkom mjeseca Teksas je upozorio američke građane da se klone pograničnog mjesta Nuevo Lareda u sjeveroistočnoj meksičkoj državi Tamaulipas, navodeći da brutalni narko kartel Zetas napada američke turiste.

 

Srna/Informer.ba