Svijet Udarno Vijesti

Anonymousi srušili stranicu CIA-e

Najpoznatija hakerska grupa Anonymousi srušili su internetsku stranicu CIA-e.

Danas su Anonymousi, osim stranice hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, odlučili srušiti još jednu. Pala je web stranica Američke obavještajne službe CIA.

S tim su se pothvatom Anonymousi pohvalili na Twitteru. Još nisu kazali zašto su to učinili, ali odgovor vjerovatno nećemo čekati dugo. Anonymousi su objavili kako su hakirali i Dutch Telecom te Mexico Mining Company.

Nekoliko dana prije nego što će oboriti stranice CIA-e, njihova meta bio je FBI koji su snimali, a na internetu objavili telefonski razgovor u kojem agenti FBI-a i Scotland Yarda pričaju o hapšenjima hakera. Autentičnost razgovora potvrdio je i FBI-a.

Podsjetimo, danas Anonymousi imaju pune ruke posla. Hakirali su i Foxconn te ukrali važne podatke.

Hakeri su kazali kako koristeći podatke koje su ukrali svako može poslati zahtjev Foxconnu za lažnim narudžbama – dakle, neko bi iz svoje sobe mogao poslati zahtjev za isporukom velikog broja računalnih komponenata u ime Applea, IBM-a, Intela ili Della.

Hakeri kažu da je kompjuterska mreža Foxconna zaštićena ‘prikladnim Firewallom’, no oni su ga ipak uspjeli uspješno zaobići te su se tokom nekoliko dana uspjeli dokopati vrlo važnih podataka, a zbog toga su i neki Foxconnovi serveri nedostupni već  nekoliko dana, prenosi Dnevnik.hr.

Informer.ba