Svijet Udarno Vijesti

Anonymousi zaprijetili da će obrisati dugove Grka

“Stanovnici Grčke, Anonimus se sada bori na vašoj strani”, poruka je ove hakerske grupe na internet stranicama Ministarstva pravosuđa Grčke.

Ovo je drugi hakerski napad na stranice Ministarstva pravosuđa ovog mjeseca. Nagađa se da je direktan povod napada hapšenje grčkog tinejdžera, kojeg se sumnjiči da je učestvovao u napadu 2. februara.

Članovi grupe Anonymous su na stranicama Ministarstva pravosuđa ostavili fotografiju grčkih demonstranata, zajedno sa svojim prepoznatljivim simbolima – maskom Gaja Foksa i porukom “Mi smo Anonimus”.

“Ministarstvo pravosuđa samo je mali primjer onoga što smo u stanju učiniti. Niste još osjetili pun gnjev Anonimusa”, poručili su hakeri i zaprijetili da će, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, “izbrisati dugove svih grčkih građana”.

“Pratimo kako Vlada svaki dan poništava Ustav i institucije… Pratimo kako predaju državu bankama i MMF-u… Znamo da je država glasala za ACTU kako bi ućutkala nas i druge Grke… Mi znamo sve”, navode internet aktivisti.

Anonymousi tvrde da neće dopustiti da se grčkom narodu dogodi još jedna tragedija i traže ostavku grčke vlade i povlačenje MMF-a iz Grčke. Oni dalje navode da je “Grčka mrtva” jer vlada nije odabrana od strane naroda.

Informer.ba