Politika Vijesti

Ante Krajina: Sve su reforme bolne i teške, ali se moraju provesti

Federalni ministar finansija Ante Krajina sastao se danas s delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio Costas Christou.

Ministar Krajina je upoznao delegaciju o izvršenju budžeta u 2011. godini i aktivnostima na projekciji proračuna za 2012. godinu.

Christou je iskazao zabrinutost u vezi s prethodno dogovorenom reformom u Federaciji BiH, kao i u vezi  sa cjelokupnom makroekonomskom i finansijskom situacijom u eurozoni.

On je rekao i da je neusvajanje Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za period od 2012. do 2014. godine, također problem koji  treba što prije riješiti.

Ministar Krajina je naglasio da su sve reforme bolne i teške, ali da se moraju provesti i zajedno sa Christouom je zaključio da je njihovo provođenje prioritet koji bi osigurao privredni oporavak Federacije BiH.

Misija MMF-a će boraviti u BiH do 22. novembra i do tada će u Federalnom ministarstvu finansija biti nastavljeni razgovori na nivou tehničkih eksperata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva finansija.

 

Fena/Informer.ba