BiH Udarno Vijesti

Apel za pomoć Belminu Fetiću

Trinaestogodišnjem Belminu Fetiću je u oktobru ove godine na Vojno Medicinskoj Akademiji u Beogradu dijagnosticiran splet vena na mozgu. Detaljnijim pretragama i pripremama za ovu operaciju utvrđeno je da mali Belmin ima akutnu mijeloidnu leukemiju što je dodatno zakomplikovalo njegovo liječenje.

Prema preporuci ljekara iz Beograda odgođena je operacija spleta vena, te bi Belmin prvo trebao ići na presađivanje koštane srži u jedan od kliničkih centara u Italiji ili Njemačkoj za što su potrebna velika novčana sredstva. Država je,jer se radi o maloljetnoj osobi, pristala finansirati ovaj tretman liječenja,odnosno presađivanje koštane srži. Donor koštane srži bit će njegov brat blizanac. Ono što država neće finansirati jeste boravak Belminovog brata i majke u mjestu u kojem će biti izvršena transplantacija kao ni njegovu operaciju spleta vena na mozgu koja bi se trebala uraditi u Beogradu i za koju je potrebno 15 000 eura.

˝Prema procjenama nadležnog ministarstva Belminu je potrebno jos oko 25.000 eura. Do sada je od ovog iznosa skupljeno ukupno 25.099,35 KM što znači da je Belminu neophodno još 24 900,65 KM. Humanitarno udruženje građana „City Angels” poziva sve plemenite ljude da se uključe u humanitarnu akciju za pomoć ovom simpatičnom dječaku, te da zajedno omogučimo Belminu da proživi život kao i ostali njegovi vršnjaci˝, kažu iz HUG ˝City Angels˝.

Vaše uplate možete izvršiti:
306-046-25578384-40
199-050-00528476-35 (Hypo Alpe Adria Bank)
Sa naznakom “Pomoć za Belmina Fetića”.

 

Informer.ba