Region Vijesti

Arkanov ubica sa bh. pasošem obilazio narko centre svijeta

Dobrosav Gavrić, osuđeni ubica Željka Ražnatovića Arkana, koji je nedavno uhapšen u Južnoafričkoj Republici, putovao je posljednjih godina s lažnim pasošem po Južnoj Americi i uglavnom je obilazio zemlje poznate po trgovini narkoticima.

Prema policijskim južnoafričkim izvorima, Gavrić je s falsifikovanim pasošem Bosne i Hercegovine putovao u Ekvador i Peru, čije su prestonice poznati centri za narkotike. Sud u Kejptaunu razmatrao je, inače, prekjuče zahtjev Dobrosava Gavrića, koga Srbija traži zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, da bude pušten uz kauciju do odluke o njegovom izručenju. Sud, međutim, nije donio konačnu odluku, a proces se nastavlja danas, prenose lokalni mediji.

Kapetan Pol Hendriks, oficir specijalnih policijskih snaga, rekao je da se ne slaže s puštanjem Gavrića uz kauciju jer postoji rizik da bi mogao da pobjegne iz zemlje, između ostalog i zbog toga što ga traže srpske vlasti gdje je već osuđen na 35 godina zatvora.

” Ako ga pustite uz kauciju, mogao bi biti uhapšen i deportovan” – rekao je Hendriks, dodajući da Gavriću vjerovatno ne bi bilo teško da nabavi lažni pasoš i pobjegne.

Dobrosav Gavrić (38) pojavio se na sudu u okviru procesa koji se vodi zbog ubistva lokalnog vođe narko-podzemlja Sirila Beka. Prema izvještajima lokalnih medija, njegovo pojavljivanje izazvalo je veliku pažnju javnosti. Došao je okružen naoružanim policajcima, u bež jakni, oslonjen na štap.

Ubistvo Sirila Beka desilo se 21. marta 2011. godine. Gavrić je kod Beka bio zaposlen kao šofer, a u trenutku ubistva bio je s njim u automobilu.

 

Blic.rs/Informer.ba