Region Udarno Vijesti

AUDIO/ Kosor se javila u program HR-a: Sad ću ja vas naučiti…. Voditelj: Hvala, imamo drugog slušatelja

Jadranka Kosor jutros je nazvala u emisiju Hrvatskog radija u kojoj se raspravljalo o HDZ-u kako bi, kao nekadašnja novinarka, objasnila uredništvu kako se radi taj posao. Voditelj je slušateljicu odslušao i lijepo je ‘pozdravio’ rečenicom: ‘Oprostite, ali imamo drugog slušatelja na liniji.’

U srijedu ujutro na Prvom programu Hrvatskog radija održana je emisija U mreži prvog, a glavna tema emisije bila je Fimi Media, te se raspravljalo o HDZ-u i Ivi Sanaderu.

Osim izjave Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, koji je poručio da očekuje da će Sanader danas ili najkasnije do kraja sedmice izaći iz pritvora, tokom emisije detaljno se analizirala situacija oko podizanja optužnice protiv HDZ-a, te činjenice da se ne zna koji će odvjetnik braniti tu stranku.

Uslijedili su pozivi slušatelja, među kojima i onaj Jadranke Kosor.

‘Evo, javila sam se sama, iako smatram da ste po načelima profesionalnosti i sami trebali pozvati nekoga iz Hrvatske demokratske zajednice jer je opet HDZ tema vaše emisije. Javljam se osobno prije svega budući da je jedan od vaših sugovornika izgovorio zaista ordinarnu laž o tome da je negdje pročitao u novinama da sam ja uzimala novac, pa to odlučno demantiram. O HDZ-u u vašoj emisiji prejudicirate mnoge stvari, jer pretpostavljam da vi, kao urednik emisije, niti bilo tko na radiju niste dobili na uvid spis, ne znate o čemu se radi, pa dopustite da se taj proces završi i lijepo vas molim da kroz medije ne pritišćete pravosuđe.

HDZ je velika stranka časnih i poštenih ljudi. Zanimljivo je da se niste referirali na neke napise iz medija o Croatia osiguranju, Coningu, davanju kredita i tako dalje. Želim ukazati, kao netko tko se jednom u životu bavio novinarstvom, da biste trebali jednaki pristup imati prema svima, a kada se govori o političkim strankama svakako’‘, poručila je Kosor u eteru Hrvatskog radija.

Voditelj i urednik emisije Darko Labor tada je prekinuo Kosor i zahvalio joj na pozivu uz poruku: ‘Oprostite, ali imamo drugog slušatelja na liniji.’

 

Danas.hr/Informer.ba