BiH Udarno Vijesti

Autor pisma falsifikovao potpis načelnika Srebrenice

Autor pisma, u kojem je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužen da “pokazuje mišiće” u Srebrenici, falsifikovao je potpis načelnika opštine Srebrenica Osmana Suljića.

Suljić, koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema, potvrdio je da nije autor pisma, uz napomenu da ga niko nije upoznao ni o pismu niti o njegovoj sadržini.

“Sedam dana nisam u Srebrenici. Nalazim se na terapijama u Tuzli. Nisam nimalo u toku. Ne znam o čemu se radi”, rekao je Suljić za “Nezavisne novine”.

U pismu, na kojem se nalazi potpis načelnika opštine, navodi se da je Dodik, koji je u Srebrenici svečao otvorio zgradu za socijalno stanovanje, u ovaj grad došao “u tajnosti, vjerovatno zbog vehabija”, a da načelnik nije upoznat o njegovom dolasku.

“Poražavajuće. To nas podsjeća na Ratka Mladića koji je u julu 1995, doduše ne helikopterom kao Dodik, ušao bez najave u Srebrenicu i počinio genocid nad Bošnjacima iz Podrinja. Danas, kad je situacija u državi BiH došla do usijanja, Dodik je došao da pokaže mišiće i u Srebrenici, na mjestu zločina genocida, da pokaže koliko je ovaj entitet u njegovom vlasništvu“, navedeno je u pismu za sada nepoznatog autora.

Iz kabineta predsjednika Srpske juče je svim medijima poslata najava da će Dodik taj dan boraviti u Srebrenici i Bratuncu i dodijeliti ključeve novoizgrađenih stanova za dosadašnje korisnike kolektivnih centara. Osim ovoga, bila je najavljena i posjeta Bijeljini.

 

Srna/Informer.ba