BiH Izdvojeno Vijesti

Azerbejdžan neće priznati Kosovo

Ambasador Azerbejdžana za BiH, Srbiju, Crnu Goru i Rumuniju Eldar Hasanov rekao je da Azerbejdžan neće priznati Kosovo i da će razmisliti da li će to učiniti čak i ako ga Beograd prizna.

Zapadni Balkan za nas predstavlja poseban interes zato što nas povezuje mnogo istorijskih sličnosti i paralela, i ratovi i nepravde i podjele i jako dobro razumijemo jedni druge. Podržavamo teritorijalni suverenitet Srbije i imamo odlične odnose“, istakao je Hasanov.

On je za “Pres Republika Srpska” rekao da njegova zemlja sa BiH ima istorijske odnose, te da su Sarajevo i Baku prije 40 godina bili gradovi pobratimi i ta saradnja se i danas odvija veoma aktivno.

Zanimljive su nam razne sfere ulaganja u Republiku Srpsku, jer ima ozbiljne potencijale u hidroenergiji, a zainteresovani smo i za infrastukturne projekte“, naveo je Hasanov.

Prema njegovi riječima, sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom dogovorio je da ekonomska delegacija Azerbejdžana doputuje u Banjaluku, gdje bi uskoro trebalo da bude održan biznis forum na kojem bi investitorima bili predstavljeni kapaciteti i mogućnosti za ulaganje i saradnju.

Nezavisne/Informer.ba