Crna hronika Udarno Vijesti

B. Luka: Zbog batina iz djetinjstva bacio bombu na kuću

Ljubiša Ostojić (30) iz Banjaluke priveden je nakon što je u nedjelju u Ulici Starčevica, u banjalučkom naselju Potok, bacio bombu u dvorište kuće Murata Dedića (37), potvrđeno je jučer iz policije.

Manja šteta od eksplozije nastala je na fasadi Dedićeve kuće, te na kući njegovog komšije Milorada Vukomana, ali, na sreću, niko nije povrijeđen.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je u trenutku bombaškog napada Ostojić bio pod uticajem narkotika, a iz policije su potvrdili da je incidentu prethodila svađa između njega i Dedića, koja se dogodila svega nekoliko sati prije bacanja bombe. Prema nezvaničnim informacijama, Dedić je tukao Ostojića u djetinjstvu, što bi mogao biti jedan od razloga zbog kojih su se, nakon što su se napili, ujedno i posvađali.

U naselju Potok može se čuti da je Murat Dedić često pod uticajem alkohola, tako da oni koji ga poznaju kažu da je “dobio ono što je i tražio“.

Inače, u trenutku kada je bomba bačena, u nedjelju oko 2.55, u kući je bio samo Dedić, a u susjednoj Vukoman i njegova supruga Jelka, i sve ih je probudila detonacija i zaglušujući lom stakla.

U gluho doba noći, nešto prije tri sata, čula se eksplozija. Kako je ‘zgrmilo’, skočila sam iz kreveta. Odmah sam probudila muža, koji me je uvjeravao da je u pitanju jača petarda, ali sam, ipak, znala da mora biti bomba. Kasnije smo izašli na balkon i vidjeli da nam je puklo staklo, a bombaš se čuo kako uz galamu odlazi niz ulicu“, ispričala je Jelka Vukoman.

Njen suprug Milorad kaže da je posljednjih dana imao običaj spavati na balkonu, ali da to, na sreću, nije učinio u noći kada je bačena bomba.

Ne bi me povrijedili geleri, ali sigurno ne bi bilo prijatno kada nekoliko metara od mjesta gdje spavaš eksplodira bomba. Izašao sam napolje kada je odjeknulo i čuo kako odlazi ovaj što je bacao bombu, dok mu je komšija Dedić nešto govorio“, ističe Milorad Vukoman.

Murat Dedić danas nije bio kod kuće, ali smo pronašli njegovu majku Beharu, koja je, kada se sve izdešavalo, bila na moru. Inače, njih dvoje rijetko dolaze u Banjaluku, jer žive u Švedskoj.

Sin mi je samo rekao da se posvađao s tim momkom, te da je ovaj rekao da će mu se osvetiti. Eto, ispostavilo se da se ne šali“, priča Behara Dedić.

Izvor “Nezavisnih” iz CJB Banjaluka ispričao je da su se Dedić i Ostojić posvađali u subotu naveče, da bi u nedjelju oko 2.55 Ostojić došao sa bombom pred Dedićevu kuću, te je bacio u dvorište.

Ostojić, koji inače živi u Ulici Orlovački put, priveden je u nedjelju oko 11 sati.

Policija je izvršila uviđaj, te će protiv bombaša zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa eksplozivnih materija podnijeti izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

 

Informer.ba