Crna hronika Udarno Vijesti

Bacanjem bombe jučer, nastavljen obračun s braćom Nukica

Oštećena kuća Ragiba Nukice, oca Nedima i Kemala, koji su u četvrtak napadnuti i povrijeđeni

U Centru i Novom Sarajevu jučer iza ponoći bačene su dvije ručne bombe kašikare kojom prilikom, osim materijalne štete, nije bilo povrijeđenih osoba. Tako je u ulici Sutjeska oko dva sata nepoznata osoba bacila bombu u dvorište Druge gimnazije. U eksploziji su nastala oštećenja na portalu autobuskog stajališta koje se nalazi ispred dvorišta. Tragovi eksplozije pronađeni su na asfaltnoj površini u dvorištu Druge gimnazije.

Raniji sukob

Druga eksplozija odjeknula je oko 3.30 u ulici Kanara u Novom Sarajevu. Ručna bomba bačena je u dvorište kuće Ragiba Nukice u ulici Kanara na broju 25. Usljed eksplozije oštećeno je staklo na jednom od prozora kuće kao i na kući vlasništvo V. S. na broju 23. Policija je poduzela mjere na identifikaciji počinilaca te motiva koji su doveli do bacanja bombe.

Prema riječima Ragibovih sinova Nedima i Kemala, ova eksplozija je nastavak sukoba s maloljetnim Seidom (16) i njegovim bratom Simbadom Kuldijom (22). Braća Kuldija su u četvrtak s Almirom Hreljom (16) i Muhamedom Čavčićem (21) fizički napala braću Nukica u Vrbovskoj ulici na Aneksu u trenutku kada su se vraćali kući s igrališta.

Maloljetni Seid je tom prilikom Nedimu Nukici nanio ozljede nožem. Nedim, koji je zadobio zareznu ranu na lijevoj slabinskoj strani stomaka, nakon zbrinjavanja pušten je iz bolnice. Njegovom bratu Kemalu u tuči je slomljen zub, dok su lakše ozljede zadobila obojica maloljetnika koja su nedugo nakon incidenta uhapšena zbog nasilničkog ponašanja. Simbad Kuldija i Muhamed Čavčić još su u bijegu.

Tukli lopatama

” Možeš napisati da mi je jedino krivo što su bombom uništili četiri ruže i dva karanfila. Sve što me ne ubije, ojača me. Tvrdim da iza ovoga stoje Seid Kuldija i njegov brat Simbad. Svi su pisali o napadu u kojem sam ranjen, a niko nije spominjao da su u toj tuči učestvovala i njihova dvojica daidža Ismet i Sado, koji su nas lopatama tukli – kazao nam je Nedim Nukica pokazujući mjesto gdje je pala kašikara.

Inače, poznato je da je u junu ove godine Seid Kuldija pretučen u kafiću “Turbo” kojom prilikom mu je slomljena ruka. Zbog ovih dešavanja privođen je Nedim Nukica s još nekoliko mladića.

Zajedno privođeni

Nedim Nukica je u februaru bio privođen zajedno sa Simbadom Kuldijom zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi koja se dogodila u ulici Zmaja od Bosne u blizini kafića “Pronto”, kada su ranjeni Adnan Turčalo i Miralem Mujezinović. Zbog iste pucnjave s njima dvojicom privedeno je više osoba.

 

Avaz/Informer.ba