Crna hronika Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Bačene dvije bombe na diskoteku “Top Hill”. Detonacija odjeknula cijelom Budvom

Dvije eksplozivne naprave bačene su juče nedaleko od popularne diskoteke “Top Hill” na brdu Topliš iznad Budve, a u incidentu nije bilo povrijeđenih, niti materijalne štete. Dinamit je eksplodirao na zemljanom platou iznad diskoteke, na par desetina metara vazdušne linije, u vrijeme kada je “Top hill” bio zatvoren i dok nikoga nije bilo u blizini.
Kako su objavili podgorički mediji, detonacija se čula u cijeloj Budvi, a policija je odmah nakon dojave blokirala saobraćajnicu koja vodi preko brda Topliš.

Pretpostavlja se da je, najvjerovatnije, riječ o dinamitu koji je bačen iz automobila u pokretu, koji je velikom brzinom prošao pored ulaznog platoa ispred te, kako kažu, najveće diskoteke na Balkanu.

Iz menadžmenta popularnog “Top Hilla” je saopšteno da eksplozija nije izazvala bilo kakva oštećenja na diskoteci.

Bombaški napad je prijavljen budvanskoj policiji, ali se za sada ne zna motiv zbog čega bi neko bacio dinamit ispred diskoteke.

Rat ugostitelja ili …

Iako su vlasnici diskoteke “Top Hill” odbacili svaku mogućnost da je eksploziv iz nekog razloga bio namenjen njima, za sada se sumnja da je na noćnoj sceni Budve u toku obračun jakih lobija, bliskih kriminalnom miljeu, koji žele da uzmu prevlast na ugostiteljskom tržištu.

“Vijestima“ je rečeno da mnogi u Budvi bacanje eksploziva vide kao svojevrsno upozorenje nekome iz tih krugova.

Diskotekom rukovodi istoimena firma “Top Hill”, koju je, kako se navodi u centralnom registru privrednog suda osnovala kiparska offshore kompanija “Domino Investment”.

Ranije se špekuliralo da iza kiparske kompanije stoji ubijeni kotorski biznismen Dragan Dudić-Fric, a pominjali su se i braća Šarić, jer je upravo njihova građevinska operativa bila prije tri godine angažovana na izgradnji diskoteke.

Informer.ba