Izdvojeno Politika Vijesti

Bakir Izetbegović: Radončić je nasilnik opasnih namjera, beskrupulozan tip

Nakon poraza na jesenjim izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić krenuo je sa sebi svojstvenom kampanjom potpuno neosnovanih napada i diskvalifikacija u odnosu na Bakira Izetbegovića, izabranog člana Predsjedništva BiH, rečeno je u današnjem saopćenju pristiglom iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Kako se navodi u saopćenju, ovaj medijski linč dobio je na intenzitetu poslije dvije, za budućnost BiH veoma važne odluke Ustavnog suda BiH, koje je svojim apelacijama inicirao Bakir Izetbegović, a kojima je zaustavljen gubitak državljanstava više od pola miliona bh. građana i spriječena otimačina bošnjačke i hrvatske imovine u entitetu RS.

“Ništa od višekratno ponovljenih tvrdnji koje je Radončić iznio u svom stranačkom biltenu o Bakiru Izetbegoviću od tada do danas nije istina. Sve, svaka riječ je izmišljotina. Izmišljotina motivirana patološkom ambicijom i zloćudnim planovima Fahrudina Radončića”, ističe Izetbegović.

Također navodi i da je negativno djelovanje Fahrudina Radončića u BiH, a posebno u odnosu na Bošnjake, dobilo opasnu fizionomiju i intenzitet, koji nas obavezuju da skrenemo pažnju javnosti na sve što Radončić čini kako bi unio nered, smutnju, svađu i nepovjerenje u bh. javni prostor.

Izetbegović tvrdi da je svaki projekat iz političke i ekonomske sfere koji je trebao donijeti boljitak ljudima ove zemlje našao se na meti Radončićeve „brutalne mašinerije laži“, te da niko važan za politički i ekonomski oporavak i prosperitet BiH nije i neće ostati pošteđen.

“Radončić je nasilnik opasnih namjera. Nasilnik nad ljudima i njihovim porodicama, i, što je najopasnije, beskrupulozni nasilnik nad istinom”, potcrtava Izetbegović i poziva građane, naročito Bošnjake, koji su ciljna skupina i glavna meta zlonamjernih manipulacija, da ne dopuste da njihov stav o ljudima i događajima formira Radončićevo privatno stranačko glasilo.

Također, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je građanima BiH da se ne boje medijskog i svakog drugog nasilja Fahrudina Radončića, jer nakon svega što su u proteklim decenijama prošli, građani BiH zaslužuju smiren i dostojanstven život koji neće “trovati beskrupulozni tipovi kakav je Radončić”.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović današnjim saopćenjem za javnost reagirao je na, kako se kaže, upornu kampanju koju protiv njega na stranicama “Dnevnog avaza” plasira vlasnik ovog lista Fahrudin Radončić.

 

Fena/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Bakir Izetbegović zna da govori o dr.ljudima kao sto su Radončić i dr.a ne o sebi i svojim pretpostavljenim o nametanju i neispoštovanju onoga sto je nudio on i njegova stranka,mislim sve se zna ko je sta u ovoj državi “ako je ima”,međutim vi se umjesto ovoga trebate pozabavit stvarima unutar same države(ekonomija i dr. grane koje ih vezuju),a ne međusobnim prepucavanjima,trebate raditi na onome citiram “NAROD ZNA”,mislim da znate o čemu se radi,ako narod zna,onda sta “VI ZNATE”?želio bi ovaj odgovor direktno od vas Bakire,hajmo pričati o boljoj budućnosti nase mladeži,osvrni se malo,okreni se pa pogledaj,dajte već jednom zavrste sa tom prošlosti(ne vracajmo se tamo)gledajmo budućnost,ali vama je cilj obezbijediti sebe i svoju porodicu,a narod koji daje glasove,neka poslije čeka,pati,to je zapravo vama političarima”TRENUTNIM”u cilju,toliko od mene…