Crna hronika Udarno Vijesti

Banda pet maloljetnika krala i alkohol za svoje šefove

Maloljetna lica J.T. (17), A.P. (17), E.K. (16), A.S. (16) i E.H. (16), svi nastanjeni na području opštine Gradačac, mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela teških krađa, saopštilo je  Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Riječ je o teškim krađama na području opštine Gradačac u porodičnim kućama, vikendicama, jednim poslovnim objektom, gdje su predmeti krađe bili tehnički predmeti, električni kablovi, alati , akumulatori i alkoholna pića.

Postoji sumnja da su ova maloljetna lica u decembru prošle godine i  januaru ove godine radila u korist  I.K. (30) i N.S. (24), oba iz Gradačca, koji su na taj način za sebe pribavili određenu imovinsku korist.

I.K. i N.S. su privedeni u policijske prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega su uz izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, zbog sumnje  da su počinili krivično djelo iznude.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju ovih krađa, dok će protiv maloljetnih lica nadležnom tužilaštvu biti podnesen  izvještaj, zbog sumnje da su počinili jedno ili više krivičnih djela teške krađe.

 

Srna/Informer.ba