BiH Udarno Vijesti

Banja Luka: Novak Đoković dobio nagradu za ličnost godine

I ove godine “Nezavisne novine” svečano su izabrale ličnost godine, proglasile novinara godine, dobitnika prestižne novinarske nagrade “Nikola Guzijan” i izabrale privrednika godine. Takođe, čitaoci “Nezavisnih novina” ocijenili su rad ministara u Vladi Republike Srpske i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući vrhunskim rezultatima i nevjerovatnoj pozitivnoj energiji kojom zrači i osvaja svijet, uređivački koclegijum “Nezavisnih novina” odlučio je da nagradu za ličnost godine dodijeli najboljem svjetskom teniseru – Novaku Đokoviću.

Statuu, sliku akademskog slikara Branka Jungića, Đokoviću je uručio pomoćnik direktora Neven Kopanja.

Najbolji ministar u Vladi Republike Srpske, s najvećim brojem čitalačkih glasova, ukupno 5.830, je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Džerard Selman.

Glasovima čitalaca za najboljeg ministra u Vladi Federacije BiH proglašen je Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova.

Sljedeća nagrada bila je ona za privrednika godine, koja je zbog izuzetnih poslovnih rezultata ove godine dodijeljena generalnom direktoru “Nestro Petrola”, gospodinu Aleksandru Đakonovu.

Prestižna nagrada za novinara godine “Nikola Guzijan”, koju “Nezavisne novine” dodjeljuju novinarima iz Bosne i Hercegovine za doprinos razvoju istraživačkog novinarstva i profesionalnih standarda u novinarstvu, nagrada koja nosi ime istaknutog novinara i pjesnika, jednog od osnivača “Nezavisnih novina”, ove godine pripala je Esadu Hećimoviću.

Novinarstvom se bavi još od davne 1986. godine, od kada je kao dvadesettrogodišnjak počeo da piše za “Večernje novosti”, tada najtiražniji dnevni list u Jugoslaviji.

Pored toga, radio je i kao novinar “Muslimanskog glasa” iz Sarajeva, magazina “BH-a Dani”, takođe iz Sarajeva. Danas obavlja funkciju zamjenika glavne i odgovorne urednice u “Oslobođenju”.

 

Nezavisne/Informer.ba