Crna hronika Udarno Vijesti

Banja Luka: Vlasnik benzinskih pumpi ”Parma trend” ubio se zbog dugova?!

Milutin Žujić, vlasnik lanca benzinskih pumpi “Parma trend”, ubio se danas na porodičnom imanju u naselju Trn, kod Laktaša, potvrđeno je “Nezavisnim” u MUP-u RS.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv su veliki dugovi u koje je posljednjih mjeseci zapao.

Beživotno tijelo Žujića pronađeno je oko 12.30, nakon čega je obaviještena policija u Laktašima.

Prema nezvaničnim informacijama, Žujić se ubio hicem u glavu ispaljenim iz pištolja u garaži pored porodične kuće, u kojoj je živio sa suprugom i sinom, dok se kćerka nedavno udala.

Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” policija je obavljala uviđaj, pa nije potvrđena ni informacija da je pokojnik ostavio oproštajno pismo ženi i djeci.

U CJB Banjaluka juče nisu detaljnije komentarisali ovaj slučaj.

Obezbjeđenje koje je dočekalo novinare ispred porodičnog imanja Žujića gotovo je otjeralo novinarske ekipe.

Njegovi poznanici ispričali su da u njegovom ponašanju nisu primijetili ništa neobično i da ništa nije naslućivalo da će se dogoditi tragedija.

“Popio je kafu u lokalu i ništa nije odavalo da će izvršiti samoubistvo. Svi znaju da je bio u velikim problemima, odnosno finansijskim dugovima zbog benzinskih pumpi. Savjetovali smo mu da to rasproda i živi životom bez briga, ali očigledno to nije mogao uraditi“, ispričao je Žujićev poznanik koji je želio ostati anoniman.

On je dodao da je Žujić bio dobar čovjek, te da je šteta što je na ovakav način okončao život.

Milutin Žujić posjedovao je 23 benzinske pumpe. Tokom rata izbjegao je iz Hrvatske i nastanio se kod Banjaluke.

Prije tri godine “Nezavisne novine” su objavile da je Žujić bio žrtva reketiranja grupe koja mu je tražila novac da bi se zataškao njegov navodni poreski dug. Žrtve te grupe, koju je činilo nekoliko zaposlenih u “Transparency international” i jedan rukovodilac Uprave za indirektno oporezivanje, bilo je više biznismena u RS, koje bi oni prvo “isprepadali” podacima koje su prikupili iz UIO i Poreske uprave, a onda nudili da im pomognu da se spase.

Kako su “Nezavisne” ranije objavile, od Žujića su u jednom navratu izvukli 10.000 KM, na osnovu navodne zaštite od međunarodne zajednice, koja ga je, kako su mu tvrdili, imala na oku zbog sumnje da pomaže haške optuženike. Takođe, od Žujića mjesečno su uzimali po 750 eura.

Na ime navodne zaštite od progona, Žujiću su organizovali sastanke sa strancima u Zagrebu, na koje su ovi, pak, bili privučeni zbog sumnje da svaki bogatiji biznismen iz RS pomaže haške bjegunce. Žujiću su organizovali sastanak sa izvjesnim Polom Grejdijem u poznatom hotelu “Westin” u Zagrebu.

 

Nezavisne/Informer.ba