Crna hronika Udarno Vijesti

Banjalučani zbog neplaćenog goriva umalo pregazili policajca i probili rampu na granici

Dva lica su pretekla kolonu vozila dugu 300 metara te su počinila još niz drugih prekršaja

Zajedničkom akcijom pripadnika MUP-a Hrvatske, Granične policije BiH i MUP-a RS, u Hrvatskoj su uhapšena dva lica iz Banje Luke koja su, nakon izvršenja krivičnog djela, pokušala da izbjegnu krivičnu odgovornost bjekstvom preko granice.

U saopštenju iz kabineta direktora Policije RS navodi se da je riječ o licima M.K. i R.K. iz Banje Luke, koja su juče u 11.40 časova na benzinskoj pumpi u mjestu Podnovlje, u opštini Doboj, u “golf” sipali gorivo i nisu ga platili.

Bježeći sa benzinske pumpe, oni su se oglušili o naredbu policijske patrole da stanu, te automobilom krenuli prema policajcu, koji je izbjegao udar.

Prilikom bjekstva lica su se automobilom kretala velikom brzinom, pretičući kolonu vozila dužine 300 metara koja je čekala na graničnom prelazu, te polomili spuštenu rampu i pokušali da uđu u Hrvatsku.

U policiji RS napominju da će protiv ovih lica Okružnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – napad na službeno lice prilikom vršenja službene dužnosti i posebni slučajevi falsifikovanja isprave, koje su izvršili na teritoriji RS.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje svjedoče o uspješnoj saradnji policija RS sa drugim policijskim agencijama u BiH i okruženju, čime se građanima šalje poruka da se imaju kome obratiti i da mogu biti bezbjedni, jer će počinilac krivičnog djela biti uspješno i efikasno procesuiran, čak i u slučaju da pokuša  bjekstvom u drugu državu da izbjegne krivičnu odgovornost“, ističe se u saopštenju.

 

Srna/Informer.ba