Crna hronika Udarno Vijesti

Banjalučanin napao poznanika sjekirom, pa pušten na slobodu

Đurađ Škrbo (52), koji je u petak naveče u banjalučkom naselju Ponir sjekirom posjekao poznanika Milivoja Ozrena (57), pušten je odlukom dežurnog tužioca, ali će protiv njega biti podnesen izvještaj.

Incident, koji se prema riječima Milivoja Ozrena, ničim izazvan dogodio u petak oko 19 časova, umalo se po ovog Banjalučanina završio kobno, jer ga je Škrbo udario u glavu, iznad čela.

Ozren tvrdi da još ne zna razlog zbog kojeg je postao žrtva napada.

“Ljudi, šta da vam kažem? Napao me je ispred moje kuće, iako mu ništa nisam skrivio. Taj dan sam klao svinju. Taman sam posao privodio kraju i u tom je došao Škrbo. Sjedio je tu neko vrijeme. Udario me, zatim, sjekirom u glavu, a uskoro su došla kola Hitne pomoći i odvezla me, te su mi tamno ukazali pomoć“, rekao je danas Ozren za “Nezavisne”.

Dok je to govorio, podigao je kapu i pokazao nam ranu na glavi, na kojoj ima i nekoliko kopči. Sjekiru je napadač, prema tvrdnjama Ozrena, donio sa sobom, i bio je pod dejstvom alkohola.

“Ma, to je žestoka pijanica. Nikad sa njim ranije problema nisam imao. Napade me čovjek, a policija ga pustila. Ja sam se plašio da će se ovako završiti na kraju”, kaže Ozren, dok sa Škrbom juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

 

Škrbo je, kako smo nezvanično saznali, oženjen i ima troje djece, a susjedi su ga, navodno, često primjećivali pijanog.

“I prije je on drugima pravio probleme. Takav je. Vjerujte mi, ništa mu uradio nisam. Pojma nemam što mu je ovo trebalo. Još manje mi je jasna odluka tužioca i policije da ga puste nakon napada”, zaključio je Ozren, koji kaže da se ne plaši da bi Škrbo mogao ponovo da ga napadne.

Komšije o ovom napadu, koji se dogodio u Ulici Starčevica, iz dobrosusjedskih odnosa ne žele da govore.

“Čula sam da je bila nekakva gužva u ulici, ali neću ja o tome da pričam. Šta me briga za njih. Sreća pa onaj komšiju nije udario jako, inače, bogzna šta bi sa njim bilo”, kazala je jedna žena iz ove ulice, koja nije željela da se predstavi.

Iz CJB Banjaluka nisu mogli navesti detalje ovog incidenta. Kratko su kazali da istragu o ovom napadu, koji je policiji prijavljen u petak naveče, i dalje vode. Izvor “Nezavisnih” iz Okružnog tužilaštva Banjaluka rekao je da je tužilac odlučio da u ovom slučaju postupak protiv osumnjičenog bude vođen redovnim putem jer, kako je pojasnio, za pritvaranje nije bilo osnova.

“Protiv napadača će biti podnesen izvještaj koji će ga teretiti za djelo koje je počinio”, naveo je  sagovornik Nezavisnih.

 

Informer.ba