BiH Udarno Vijesti

Banjaluka: Pas se otrgnuo i napao trogodišnjakinju

A.S. (3) zadobila je višestruke povrede kada ju je juče popodne u banjalučkom naselju Rakovačke bare napao bernski planinski pas koji se otkinuo s lanca.

Ova drama, koja je šokirale mještane u Bitoljskoj ulici, dogodila se oko 15 časova, kada je djevojčica šetala sa bakom Jovankom S., kod koje je prethodno sa roditeljima došla u posjetu.

Tek što su se od stana odmakli nekoliko desetina metara, našli su se u krajnje neugodnoj situaciji, koju će vjerovatno pamtiti do kraja života, a koja je, prema tvrdnji mještana, umalo prerasla u tragediju.

“Pas jednog mještanina se otkinuo s lanca i potrčao za djevojčicom, koja se vozala na konjiću, dok je pored nje išla moja supruga. Žena je uspjela da ga na trenutak otjera, ali se on ponovo vratio, još ljući, i počeo da napada unuku”, priča Milorad S., djed djevojčice, dok nam pokazuje pocijepanu odjeću supruge i unuke.

Djevojčica je, kako nam je potvrđeno, zadobila nekoliko ogrebotina i modrica po tijelu, a koliko je ova situacija bila dramatična, govori i podatak da joj je pas, navodno, na glavi otkinuo komad kože s kosom.

U pokušaju da pomogne unuci, Jovanka je djevojčicu podigla u vazduh, ali je pas i dalje napadao, skakao i pokušao da je dohvati.

Sva je sreća, pričaju u Rakovačkim barama, to što je ubrzo iz kuće izašla vlasnica psa, te još jedan mladić koji se našao u blizini, pa su uspjeli da otjeraju ljubimca.

“Nakon ljekarske pomoći, unuka je sada kod kuće, u Novoj varoši, sa roditeljima, a žena i ja se spremamo da je posjetimo”, rekao nam je juče Milorad S.

Vlasnik problematičnog psa, sa druge strane, ne vidi ništa sporno u ovom događaju, a pitao nas je i zašto uopšte pišemo tekst o tome. Tvrdi da je njegov ljubimac miroljubiv, te da nikoga nije ugrizao.

“Nismo mi bili kod kuće kad se to sve dogodilo. Djevojčica je bila na biciklu, a moj pas nikako ne voli točkove. Pokušava meni kosačicu da otme kada kosim. Dijete je sigurno palo sa bicikla i tako se povrijedilo”, ispričao je vlasnik psa, ne želeći da se predstavi.

Policija je, kako nam je potvrdio izvor blizak CJB Banjaluka, nakon ovog incidenta izvršila uviđaj, a narednih dana će nadležne službe “presuditi” da li vlasnik psa snosi odgovornost za ovaj nemili događaj.

Nezavisne/Informer.ba