Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Banjaluka: Studente šamarali i sjekli flašama

Uprava banjalučkog kluba KSB povećala je mjere obezbjeđenja nakon što su u srijedu ujutru četvorica za sada nepoznatih huligana pesnicama i šamarima tukli goste, te polupali inventar u ovom objektu, smještenom u okviru drugog paviljona Studenskog centra “Nikola Tesla”.

Očevidac incidenta, koji je insistirao da mu ne objavimo ime, ispričao je “Nezavisnim” da su studenti, koji su se tokom nemilog događaja, oko jedan sat iza ponoći, našli u ugostiteljskom objektu, preživjeli pravu dramu u “režiji” mladića koji, inače, nisu smješteni u Domu. Istovremeno, policija za napadačima, koji su nakon svog pohoda pobjegli, i dalje traga.

“Incindent su izazvali bez razloga, kao da su došli da naprave ‘gužvu’. Riječ je o policiji odranije poznatim mladićima, koji su polupali lokal, grljkom flaša sjekli studente, a radnici obezbjeđenja im nisu mogli ništa. Napadači su bili pijani. Koristili su čak i suzavac, a imali su pištolje i noževe. Sve to događalo se, kako u objektu, tako i ispred kafića. Šamarali su goste, uključujući i djevojke, bacali flaše i gajbe po nama”, tvrdi očevidac.

On dodaje da su “nabildani, ćalavi, istetovirani” mladići prvo napali goste u KSB-u, a kada ih je pet radnika obezbjeđenja izvelo napolje, onda su i tu nastavili torturu. Uz to su demolirali i toalet u prizemlju drugog paviljona Studenskog doma te su razbili nekoliko stakala na prozorima i vratima ove ustanove.

“Ko god je naišao, psovali su mu majku. Jednom od studenata, kojem znam ime, ali iz bezbjednosnih razloga ne mogu da vam kažem, posjekli su glavu grljkom flaše. Pored njega, još jedan student je povrijeđen, odnosno isprebijan”, kažu naši sagovornici.

Dušica Stanković, stručni saradnik za odnose s javnošću Doma zdravlja Banjaluka, potvrdila je da su ljekari nakon ovog događaja pomoć ukazali dvojici studenata.

Policija je, nakon svega, izvršila uviđaj, potvrđeno je u CJB Banjaluka, iz kojeg su precizirali da su huligani nakon narušavanja javnog reda i mira pobjegli. Epilog istrage se može očekivati ubrzo, jer Studentski dom ima video-nadzor.

Milan Komljenović, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka, osudio je ovaj vandalski čin.

“Riječ je o opasnoj grupi mladića. Naše kamere snimile su dio incidenta, a snimke ćemo dostaviti policiji. Oštro osuđujem ovo nasilje”, naglašava Komljenović.

U Upravi KSB-a takođe su izrazili žaljenje zbog ovog događaja, te su dodali da će povećati mjere obezbjeđenja, kako se slični incidenti ne bi dešavali u narednom periodu.

 

Nezavisne/Informer.ba