BiH Udarno Vijesti

Batko Hasibu Zajković tukao kundakom, a njenom komšiji lupao glavu o sto

Na suđenju Veselinu Vlahoviću zvanom Batko, svjedokinja Državnog tužilaštva ustvrdila je da ju je optuženi izudarao u maju 1992. godine u sarajevskom naselju Grbavica, prenosi BIRN-Justice Report.

Svjedočeći pred Sudom Bosne i Hercegovine u Sarajevu, Hasiba Zajković je ispričala da ju je Vlahović, kojeg je poznavala prije rata, udarao kundakom puške u prsa, dok je njenog oca udario nogom u leđa.

“Dok sam stajala na pragu i pokušavala da obujem cipelu, Batko me udario par puta u prsa kundakom puške”, kazala je svjedokinja, istaknuvši da je zajedno s drugim stanarima odvezena u kombiju u piceriju “Pajaco” u naselju Vraca.

U piceriji, kako je rekla, optuženi je njenog komšiju uhvatio za kosu i lupao ga od sto, nakon čega su svi vraćeni u stanove na Grbavici u kojima su živjeli.

Državno tužilaštvo tereti Veselina Vlahovića zvanog Batko da je od maja do augusta 1992. godine na području Grbavice, Vraca i Kovačića ubio i sudjelovao u ubistvu više od 30 osoba, kao i da je sam ili u grupi s drugim naoružanim osobama zlostavljao, premlaćivao i oduzimao novac i vrijednosti od građana hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

 

Fena/Informer.ba