Svijet Udarno Vijesti

Beč: 80-godišnjak držao zatvorene kćerke i silovao tokom 41 godine

Osamdesetogodišnji starac osumnjičen da je zatvorio dvije kćerke s posebnim potrebama u malu sobu u njihovom domu i silovao ih tokom 41 godine nalazi se pod istragom, izjavili su u četvrtak austrijski zvaničnici.

Policija je izjavila da su kćerke 80-godišnjaka bile konstantno silovane od 1970. do maja 2011. godine. Navodne žrtve imaju 53 i 45 godina.

Policijski službenik nije dao ime osumnjičenog, kao ni njegovih žrtava. Nije rekao ni vlastitio ime u telefonskom razgovoru, prenosi u četvrtak AP.

Policija je, međutim, potvrdila da istražuju slučaj nakon što je priča objavljena u austrijskim dnevnim novinama Oberoesterreichische Nachrichten. Ove novine su izvijestile da su dvije žene pobjegle kada otac nije mogao ustati nakon što ga je starija kćerka odgurnula kad ju je pokušao ponovo silovati.

Ovi navodi su podsjetili na slučaj austrijskog monstruma Josefa Fritzla, koji je zatvorio svoju kćerku u podrum bez prozora i držao je 24 godine. Fritzl je tokom tog perioda svakodnevno silovao kćerku, koja je rodila sedmero djece svoga oca. Kazna doživotnog zatvora za ove zločine, uključujući i ubistvo jednog svog djeteta, po mnogima je previše blaga za ovog sociopatu.

Policijski službenik je rekao da je 80-godišnjak slobodan i da čeka istragu. Ovaj slučaj je tek skoro otkriven, jer žrtve nisu nikome rekle za njega nekoliko sedmica nakon svog bijega. Žrtve se trenutno nalaze u staračkom domu.